KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




zondag 14 februari 2010

Chocoladetruffels


Niet specifiek Zweeds hoor, maar eenvoudig te maken heerlijke truffels! En de Zweden zijn nu eenmaal enorme zoetekauwen, dus deze truffels maken ze zeer beslist! Als je ziet wat voor bakspullen er allemaal in de supermarkten liggen............

250 gram donkere chocolade
200 gram boter
120 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
4 eetlepels cacao

Smelt de chocolade (ik gebruik de magnetron) en smelt hierin langzaam de boter, roer de poedersuiker met de kaneel en cacao er doorheen. Als het te dun is om te verwerken zet het dan even in de koelkast! In een spuitzak en daarmee maak je mooie toefjes. Dan laten afkoelen in de koelkast. Heerlijke eigengemaakte truffels! Je kan er nog wat extra cacao overheen doen!
Variatie bijv. 1 eetl. koffielikeur erdoor, of sinaasappellikeur. Laat je fantasie maar gaan.


1 opmerking:

  1. Zo eenvoudig en zoooooooo lekker, yammie, mummmmmmmmm. Dank voor dit recept Gon!
    Liefs Jenny

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!