KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




maandag 1 juni 2015

Rabarberkoek van een bakplaat





Het is nu de tijd van de rabarber, dus misschien wil je deze heerlijke 'koek' met rabarber ook wel proberen. Je maakt hem op zo'n bakplaat uit de oven, die moet minimaal 2 cm hoog zijn.
Zelf vond ik het deeg nogal uitlopen op de plaat en ben deze koek later gaan bakken in twee langwerpige vormen, dat bevalt veel beter. Die van mij zijn 28 x 17 cm.
Hier komt het recept:

Rabarberkoek van een bakplaat
Ingrediënten:
·         600 gram rabarber
·         200 gram suiker
·         250 gram boter
·         1 zakje vanillesuiker
·         5 eieren
·         zout
·         400 gram bloem
·         1 zakje bakpoeder
·         80 gram suiker
·         1 tl kaneel


Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in circa 2 cm grote stukken. Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel. Voeg  achter elkaar de eieren toe en een beetje zout. Voeg de bloem bij het bakpoeder en meng het vervolgens door de botermassa. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel het deeg erover heen. Leg de stukken rabarber erop. Meng 80 gram suiker met de kaneel en strooi dit over de koek heen. Bak de koek in de voorverwarmde oven bij 175° C in het midden van de oven ca 40 minuten. 
p.s. Je kunt i.p.v. bloem + bakpoeder ook gewoon 400 gram zelfrijzend bakmeel nemen natuurlijk.

De koek (cake) is echt heel lekker fris, de rabarber heerlijk zacht. 
Ook erg lekker met een toef slagroom erop.



2 opmerkingen:

  1. ohhh ziet er heerlijk uit , ik hou ook erg van rabarber, ik ga het zeker maken hoor ;o) Dank je wel voor dit recept !!!!
    fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!