KOKKERELLEN IN ZWEDEN!

Smaklig måltid!




woensdag 25 mei 2016

Rabarber- och hallonpaj med vit choklad


 
Rabarber- en frambozentaart met witte chocolade
 
Nodig:
 
voor het deeg:
2 dl tarwemeel (zie over maten en gewichten in de rechterkolom)
1 dl amandelsnippers
2 eetl suiker
100 gram boter
 
voor de vulling:
5 dl rabarber in stukjes
5 dl frambozen
75 gr gehakte witte chocolade
2 eetl suiker
evt. 1½ eetl aardappelmeel
 
topping:
25 gr gehakte witte chocolade
 
 
Zo doe je het:
 
1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
Meng het meel en de suiker in een kom. Snijd de boter in stukjes en meng er doorheen zodat het een korrelig geheel wordt. Roer de amandelsnippers erdoor.
 
2. Meng alle ingrediënten voor de vulling en leg ze in een taartvorm. Strooi er aardappelmeel overheen in het geval dat je bevroren frambozen gebruikt. Verkruimel het deeg over de vulling. Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten.
 
3. Strooi de 25 gram gehakte chocolade over de taart als hij nog warm is. Serveer met vanillecrème of met vanille-ijs.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reageer, ik ben er dol op dus LEUK!